İTOB Organize Sanayi Bölgesi'nde İddiaların Arkası Gelmiyor

İzmir'in Menderes İlçesinde bulunan İTOB Organize Sanayi Bölgesi'nde şikayetler bitmiyor. Elektrik kablolarının su kanalına döşenip bir kısmının açıkta bırakılması skandalı konuşulurken, bu kez başka bir skandal daha ortaya çıktı.

İTOB Organize Sanayi Bölgesi'nde İddiaların Arkası Gelmiyor

İzmir'in Menderes İlçesinde bulunan İTOB Organize Sanayi Bölgesi'nde şikayetler bitmiyor. Elektrik kablolarının su kanalına döşenip bir kısmının açıkta bırakılması skandalı konuşulurken, bu kez başka bir skandal daha ortaya çıktı.

İTOB Organize Sanayi Bölgesi'nde İddiaların Arkası Gelmiyor
30 Temmuz 2024 - 17:12

CİMER'e gönderilen şikayette halen görevde olan İTOB Başkanı Faruk Uğurlu ile birlikte yönetimde ve disiplin kurulunda bulunan bazı yöneticilerin fabrikaları onaylı proje dışına çıkarak aykırılık teşkil ettiği iddiaları ortaya çıktı. Başkan ile bazı yöneticiler, göreve gelmeden önce haklarında yapılan şikayeti, göreve geldikten sonra da gidermedikleri ve resmi yazıları dikkate almadıkları iddialar arasında yer aldı. Menderes Belediyesi, valilik makamı tarafından Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile gönderilen yazıya cevaplar yazarak herhangi bir işlem yapmadı. 
YÖNETİM  SU KANALLARINA DÖŞENEN SKANDAL  KARŞISINDA SUSKUN KALDI

17 Bin kişinin çalıştığı İTOB Organize Sanayi Bölgesi'nde su borusuna döşenen kabloların büyük bölümü dışarıda bırakılmış, aydınlatma direklerinin dibindeki kablolar da aynı şekilde tehlike oluşturacak şekilde koruma altına alınmamış.. Türkiye İzmir'deki felaketi konuşurken, İTOB'daki bu görüntüler yeni faciaya davet olarak yorumlanmıştı. Su kanalına döşenen ve dışarıda bırakılan kablolarla ilgili bazı vatandaşların CİMER'e şikayette bulunduğu ortaya çıktı. Yaşanan skandal karşısında suskun kalan Başkan Faruk Uğurlu ve yöneticiler, sorunu kökten çözme yerine kabloları gece yarısı makyajla kapatmayı tercih etti. 
BAŞKAN İLE YÖNETİCİLERİN FABRİKALARI ONAYLI PLANA AYKIRI İDDİASI

Su kanalına döşenen ve açıkta bırakılan kabloların skandal görüntüleri konuşulurken bu kez başka bir skandal konuşulmaya başlandı. Geçen yıl ortalarında bir kişi CİMER'e gönderdiği yazıda İTOB başkanı Faruk Uğurlı ile bazı yöneticilerin fabrikaları onaylı projeye aykırı faaliyet sürdürdüklerini ihbar etti  İhbarda Başkan Faruk Uğurlu ile yönetimde bulunan bazı yöneticilerin isimlerini, işlettikleri fabrikaları va ada parsele kadar detaylı bilgileri CİMER'e bildirdi. Yapılan ihbar üzerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müfettişleri İTOB'a gelerek denetleme yaptı. Yapılan denetlemede ihbar olunan fabrikaların onaylı proje dışında kaçak faaliyette bulunduklarını tespit etti. Şu anda görevde olan Başkan Faruk Uğurlu'nun yanı sıra yine bu yönetim ve disiplin kurulunda bulunan bazı yöneticilerin fabrikaları da onaylanan projeye uygun olmayacak şekilde kaçak faaliyet sürdürdükleri rapora kaydedildiği iddia edildi. Denetlemenin yapıldığı tarihte yönetimde olmayan, sadece fabrika çalışmalarını yürüten Faruk Uğurlu ile yine o tarihte yönetici olmayanlara eksiklikleri gidermeleri için 30 gün süre verildi. Yazılı uyarılara rağmen eksiklerin giderilmediği iddialar arasında yer alıyor. Yapılan seçimlerde CİMER'e şikayet eidlen Faruk Uğurlu başkan seçilirken, yine CİMER  şikayetinde adı geçen  bazı isimler de yönetime seçildi. Başkan Uğurlu ile bazı yöneticiler,göreve geldikten sonra da tüm yazılı uyarılara rağmen onaylı proje dışında imara aykırı faaliyetlerini sürdürdükleri iddialar arasında yer alıyor..
CİMER'e aynı konuyla ilgili yeniden yapılan ihbar üzerine Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, denetleme yapan müfettşin raporunu ek yaparak gereğinin yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yazı gönderdi. Çevre Şehircilik Bakanlığı gelen yazıyı İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne havale etti.. Büyükşehir Belediyesi de İTOB'un sınırları içinde bulunan Menderes Belediyesine yazıyı gönderdi. 
MENDERES BELEDİYESİ MÜDÜRLÜKLERİNDEN İLGİNÇ CEVAP 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve CİMER tarafından Menderes Belediyesine gerekli çalışmanın  yapılması için yazı gönderdi.  Zabıta Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve  Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü CİMER'e cevap yazısı gönderdi. Zabıta Müdürlüğü cevap yazısında, 'İTOB Organize Sanayi Site yönetimi dahilinde olmasından dolayı Zabıta Müdürlüğü tarafından herhangi bir işlem yapılmamaktadır' yazısı gönderdi. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü cevap yazısında, 'Bahse konu incelenmiş ve müdürlüğümüzü ilgilendiren bir konu olmadığı anlaşılmıştır' cevabını verdi. Yapı Kontrol Müdürlüğü ise cevap yazısında, 'İTOB Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ile koordineli incelemeler yapıldıktan sonra yasal işlemler program dahilinde belediyemizce yürütülecektir' cevabı gönderdi. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü cevap yazısında, 'Şikayete konu olan işletmenin ruhsatlandırılması ve denetleme yetkisi İTOB Organize Sanayi Bölgesi Tüzel kişiliği yetkisindedir' cevabı gönderdi. Başkan Faruk Uğulu ile bazı yöneticilerin resmi kurumların uyarılarına rağmen onaylı proje dışına çıkıldığı alanlarla ilgili bir çalışma yapmadıkları iddialar arasında yer aldı.   
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum