İTOB Ana Binasının Önü Mayın Tarlası Gibi

İzmir'de iki kişinin öldüğü elektrik akımı faciasının yankıları sürerken, bu kez Menderes'te bulunan İTOB Organize Sanayi Bölgesi'nden çarpıcı görüntüler ortaya çıktı. Yüksek voltajlı kabloların su kanalına döşenmesi görenlere pes dedirtti.

İTOB Ana Binasının Önü Mayın Tarlası Gibi

İzmir'de iki kişinin öldüğü elektrik akımı faciasının yankıları sürerken, bu kez Menderes'te bulunan İTOB Organize Sanayi Bölgesi'nden çarpıcı görüntüler ortaya çıktı. Yüksek voltajlı kabloların su kanalına döşenmesi görenlere pes dedirtti.

İTOB Ana Binasının Önü Mayın Tarlası Gibi
19 Temmuz 2024 - 18:06

17 Bin kişinin çalıştığı İTOB Organize Sanayi Bölgesi'nde su borusuna döşenen kabloların büyük bölümü dışarıda bırakılmış. Yine aydınlatma direklerinin dibindeki kablolar aynı şekilde açıkla bırakılmış. Türkiye İzmir'deki felaketi konuşurken, İTOB'daki bu görüntüler yeni faciaya davet olarak yorumlandı. Su kanalına döşenen ve dışarıda bırakılan kablolarla ilgili bazı vatandaşların CİMER'e şikayette bulunduğu öğrenildi. 
 
Aynı elektrik firması tarafından yapıldığı iddia edilen kablo döşeme çalışmaları tam anlamıyla skandal dedirtti. 17 Bin kişinin çalıştığı İTOB'un bir çok yerinde kablolar su kanalından geçirilmiş. Sadece su kanalından geçirilmemiş, metrelerce kablo tehlike oluşturacak şekilde kaldırımları üzerine bırakılmış. Özellikle İTOB ana binasının önü mayın tarlası gibi. Başkan ile yönetimin her gün gittiği ana binasının önünde kablolar su kanalından geçirilip uçları dışarıda bırakılmış. Şiddetli yağmur yağması durumunda yönetim binasında görev yapanlar,  kaldırım üzerine bırakılan elektrik kabloları yüzünden yaşayabilecekleri felaketi görmemezlikten geliyor. 

İTOB Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tüyler ürperten görüntüler CİMER'e şikayet edilmiş. İsmini gizli tutan bazı vatandaşların CİMER'e gönderdiği şikayette, 'İzmir'in Menderes İlçesinde bulunan 'İTOB Organize Sanayi Bölges'si içindeki firmalara elektrik dağıtım hizmeti verilmektedir. Elektrik Piyasası Kanunun 15.maddesine dayanak olarak hazırlanan Elektrik Dağıtım Denetim Şirketleri Denetim Yönetmeliği çerçevesinde İTOB OSB'de kurumunuz tarafından gerekli denetimlerin yapılarak,  yönetmeliğe aykırı ve usulsüz işlemlerin ivedilikle yönetmeliğe uygun hale getirilmesi, elektrik alt yapısı ve elektrik personelinin yetersizliğinden kaynaklı oluşan kazaları önlemeye ve tekrarından kaçınılması' satırları yer aldı.

SU KANALINA DİNEN KABLOLARLA TRAFOLARDAN ELEKTRİK ALINIYOR

Yine bir vatandaş tarafından CİMER'e yapılan şikayetteki satırlar dikkat çekici. OSB'nin su kanalları içinden elektrik kabloları döşenerek trafolardan elektrik alındığı ve fabrikalara elektrik verildiği konusunda dikkat çeken CİMER şikayetinde, 'OSB'de bulunan bazı firmalar mevzuata aykırı ve usulsüz elektrik kullanmaktadır Yine bazı firmalar kaçak elektrik kullanmaktadır. Su kanalları kapaklarının bir çoğu kırıktır. Metrelerce kablo açıktadır. Bazı kablolar yol geçen su kanallarına döşenmiştir. USB'de acilen gerekli önlemlerin alınarak kanunlara ve yönetmeliklere aykırı davranarak suç işleyen yönetim kurulu üyeleri, projelere imza atan bölge müdürlüğü personelleri mimar, inşaat mühendisi, elektrik mühendisi, makine mühendisi, bölge müdürü ile bölge avukatına usulsüz ve kaçak elektrik kullanımlara ilişkin yaptıkları iş ve işlemler nedeniyle ceza verilmesini ve görevden alınarak ceza verilmesi gerekmektedir'  denildi. Yapılan şikayetin ilgili makamlara gönderildiği öğrenildi. 
Bu arada iddialarla ilgili istenen yazılı açıklama konusunda yönetimden bir açıklama gelmedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum