Yapılandırma Kanunu ASKON İzmir’de Anlatıldı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şubesinde bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına içeren kanun hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Programa Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal konuşmacı olarak katıldı.

Yapılandırma Kanunu ASKON İzmir’de Anlatıldı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şubesinde bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına içeren kanun hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Programa Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal konuşmacı olarak katıldı.

Yapılandırma Kanunu ASKON İzmir’de Anlatıldı
24 Eylül 2021 - 17:35


ASKON İzmir Şubesi konferans salonunda gerçekleşen programda Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal, ASKON üyelerine “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7326 Sayılı Kanun” hakkında bilgi verdi.

 “Yapılandırma Kanunu Reel Sektörün Devamlılığı Açısından Önemli”
Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü; Reel sektörümüzün, bu zor sürecin ardından faaliyetlerine devam edebilmesi, istihdam sağlayabilmesi için finansmana erişiminin daha kolaylaşması büyük önem arz ediyor. Finansmana erişim ve nakit yönetimi bu süreçte her zamankinden daha özen göstermemiz gereken konuların başında. Söz konusu yapılandırma uygulamaları ve destekleri de iş dünyamızın ayakta kalmasını sağlamak amacıyla hazırlanmış önemli bir programdır.” ifadelerini kullandı.
 
Son Gün 30 Eylül 2021
Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal 9 Haziran 2021’de yürürlüğe giren 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında borçlarını yapılandırmak isteyen işveren ve sigortalılar için başvuru süresinin 30 Eylül 2021 tarihine kadar uzatıldığını belirterek yapılandırma Kanunu hakkında ASKON Üyelerine bilgiler verdi.
Ekrem Gülcemal yapılandırma kapsamında; sigorta primi, genel sağlık sigortası primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezaları, iş kazası ve meslek hastalığı, malullük ve vazife malullüğü sonucunda doğan rücu alacakları, 4/B (Bağ-Kur) sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacakların olduğunu belirtti. Gülcemal ayrıca içinde bulunduğumuz pandemi döneminde riski en aza indirmek adına işverenlerin “e-Sigorta” yoluyla kurumca verilen şifreler üzerinden yapılandırma başvurusunda bulunabileceklerini, 4/B sigortalıları ile primini kendi ödeyen ek-5 ve ek-6 sigortalıların ise “e-Devlet” üzerinden başvuru yapabileceklerini ifade etti.
7326 sayılı Kanun ile SGK alacaklarının tamamının gecikme zammı ve gecikme faizleri silindiğini belirten İl Müdürü Gülcemal “Bunun yerine Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksleriyle güncellenen tutarlar ödenecek olup bu ödenecek tutarın peşin ödenmesi halinde ise Yİ-ÜFE’nin %90’ı, iki taksit ödenmesi halinde ise %50’si silinecektir. İdari para cezalarımızın borç aslının yüzde 50’si silinecektir. Bu kalan tutarlar Yİ-ÜFE ile güncellenecektir.” dedi. Borçların peşin ödenmesi dışında ayrıca taksitler halinde ödenebileceğini de belirten Gülcemal “işveren ve sigortalılarımız borçlarını ikişer aylık dönemler halinde, ilgili borcun Kanunda belirtilen katsayı ile çarpılması sonucunda bulunan tutarı 6, 9, 12 veya 18 taksit ile ödeyebilirler” dedi. 
 
 Ekrem Gülcemal “7326 sayılı Kanun kapsamında borçlarını ödemeleri halinde emekli olabilecek durumdaki sigortalılar için Kamu Bankaları ile protokol imzalandı. Borçlarını ödemeleri halinde emekli olabilecek vatandaşlar bu kaçırılmayacak bir fırsattır. Kanun ile getirilen avantajlardan faydalanmak isteyen tüm sigortalı ve işverenlerin 30 Eylül 2021 tarihi mesai bitimine kadar başvuruda bulunmaları ve başvuru üzerine yapılandırılan alacaklara ilişkin ilk taksit ödemelerini ise 1 Kasım 2021 tarihi bitimine kadar yapmaları gerekmektedir” dedi

YORUMLAR

  • 0 Yorum