TÜP BEBEKTE BAŞARININ SIRRI: KİŞİYE ÖZEL TEDAVİ

TÜP BEBEKTE BAŞARININ SIRRI: KİŞİYE ÖZEL TEDAVİ

TÜP BEBEKTE BAŞARININ SIRRI: KİŞİYE ÖZEL TEDAVİ

TÜP BEBEKTE BAŞARININ SIRRI: KİŞİYE ÖZEL TEDAVİ

TÜP BEBEKTE BAŞARININ SIRRI: KİŞİYE ÖZEL TEDAVİ
14 Eylül 2015 - 10:55

Tüp bebek’te başarı ancak doğru çiftte doğru teknolojiyi kullanmak ile mümkün

Bahçeci sağlık Grubu Embriyoloji Laboratuarları Direktörü Dr. Necati Fındıklı tüp bebek yönteminde başarı için önemli açıklamalarda bulundu. Kamuoyunda her yeni yöntemin mutlak başarı sağlayacağı algısının var olduğunu dile getiren Dr. Necati Fındıklı: “Tüp bebekte güncel teknolojilerin kullanımı konusunda bilinmesi gereken iki temel gerçek vardır: Birincisi, tedavi başarısında mutlaka kişiye özel ve mevcut problemi tanımlamaya ve çözmeye yönelik teknolojinin kullanılması gerekliliği, ikincisi ise yeni olarak sunulan teknolojilerin en iyi ihtimal ile %70’inin, gerekli bilimsel çalışmalar tamamlanmadan klinik kullanıma sunulduğundan, tedavide anlamlı bir başarı sağlamadığı gerçeğidir” diyerek doktorların kişiye özel muayene gerçekleştirmesinin altını çizdi.


Her yeni teknik her çiftte fayda getirmiyor

Özellikle son 20 yılda tüp bebek tedavilerinde gerçekleştirilen teknolojik atılımların nerede ise tamamı laboratuar uygulamaları ve kullanılan cihazlar ile ilgili. Bunlardan bir kısmı sperm ve yumurta hücrelerinin daha fizyolojik koşullarda işlenmesini sağlıyor iken, bir kısmı da elde edilen embriyoların mümkün olan en iyi şekilde rahim ortamına yakın bir şekilde büyütülebilmesi amacıyla kullanılıyor. Bazı uygulamalar ise laboratuar ortamında üretilmiş olan embriyoların kalitelerinin arttırılması amacı ile sunuluyor. Bununla birlikte hala hangi teknik veya teknolojinin hangi çiftte en iyi sonuç vereceğini 100% olarak tanımlayabilmek mümkün değil.



Yüksek optik büyütme ile sperm seçimi ve enjeksiyonu (IMSI):

Gerek klinikler gerekse tedavi gören çiftler arasında kullanılan, önemli bir tercih sebebi olan IMSI’nin halen hangi vakalarda anlamlı bir klinik başarı sağladığı uluslararası bilimsel toplantılarda tartışılmakta olduğunu belirten Dr. Necati Fındıklı: “ Bizlerin kliniğimizde gerçekleştirdiği çalışmamızda özellikle az sayıda yumurtası olan çiftlerde (

YORUMLAR

  • 0 Yorum