Geçtiğimiz günlerde İzmir çok önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Bir bölümünü izlediğim “ Sağlık ve Medya İletişimi Sempozyumu” Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde gerçekleştirildi. İzmir KHB Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen sempozyum sağlık ve medya dünyasından pek çok ismi bir araya getirdi. Düzenlenen toplantılarda hem sağlık hem medya alanında sağlık haberlerinin en doğru şekilde yapılabilmesinin yolları tartışıldı. Yine ‘Sağlıkta Algı Yönetimi’, ‘ Sosyal Medya Yönetimi’, ‘ Basın Gözüyle Sağlık Haberciliği’, ‘ Sağlık Yöneticisi Gözüyle Basın’ gibi konular ele alındı.
Zaman zaman yapılan haberler nedeniyle karşı karşıya gelen Medya mensupları ile hastane yöneticilerinin aralarındaki iletişimi düzenlemek için bir araya gelmesinin çok faydalı olduğuna inanıyorum. Böylesi önemli bir konuda sempozyum düzenleyerek çözüm arayışına destek oldukları için İzmir KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu ve ekibine teşekkür ediyorum. Yine Türkiye Genelinde basında en çok haberi çıkan Genel Sekreterlik olmaları nedeniyle de ayrıca tebrik ediyorum. Zaman zaman masanın iki tarafında da bulunmuş birisi olarak işlerinin ne kadar zor olduğunu yakından biliyorum.
Bu toplantının medya ve sağlık arasındaki iletişimin gelişmesine katkı koyacağına inanıyorum. Medya ile iletişim doğru yönetilirse hastanelerdeki yapılan güzel hizmetlerin kamuoyuna aktarılması çok kolay olacaktır. Ayrıca sağlık kurumlarından medya ya sağlıklı bilgi akışı sağlanırsa bilgi hatasından kaynaklanan olumsuz haberlerin sayısı giderek azalacaktır.
Sempozyumun başkanlığını yapan İzmir KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Erbaycu da benzer görüşleri ifade ederek, açış konuşmasın da şunları söyledi:
“ Bu güne kadar, “Sağlığınız Mutluluğumuzdur” ve “İnsana Değer Topluma Sağlık Veriyoruz” sloganlarıyla çalıştık. Hastalara hizmet verirken bizler 24 saat çalışıyoruz ve hiç durmuyoruz. Kendi içimizdeki iyileştirmeleri, kendi içimizdeki sorunları halletmek ve bunların hepsini 24 saat boyunca kesintisiz hizmet vererek yapmak zorundayız. Ve bu anlamda medya özellikle bizim hastanelerimizde üretilen hizmetlerin halkımıza duyurulmasında, kamuoyu oluşturmada çok önemli bir araç. Etkili ve başarılı medya ilişkileri bireysel ve kurumsal olarak da zihinlerde iz bırakıyor. Doğru bir mesajın doğru kitleye ve doğru zamanda ulaştırılması gerekiyor. Bunu da sağlık ve basın kurumlarının doğru iletişimiyle olabildiğini görüyoruz. Tabi ki burada ana hedef aslında kurumlarımızdan haberi üretirken dürüst ve tutarlı olmamız. Aynı zamanda insan gücü çok önemli. Biz kurumlarımızdaki basın temsilcilerimizle çalışıyoruz. Özellikle teknolojinin kullanımı konusu, insan hikayeleri, çalışan hikayeleri gibi konuları merkeze alıyoruz. Bugün başlattığımız Sempozyumun sağlık ve medya ilişkilerine katkı sağlayacağına inanıyoruz.”
Bu sözlere katılıyor ve benzer organizasyonların düzenlenmesinin faydalı olacağına inanıyorum. Okuyucularımız bilir yazılarımız da daha çok iletişim, sağlık ve siyaset konularında görüşlerimize yer veriyoruz. Son dönemde herkes gibi biz de siyasetten biraz uzaklaştık. Bir süre sağlık ile ilgili yazmaya devam edeceğiz.
Sağlık ve Medya İletişimi konuşuldu
Sağlık ve Medya İletişimi konuşuldu
05 Haziran 2017 - 15:07
YORUMLAR