Tarımsal üretime destek olmak için bu çalışmayı başlattıklarını söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ‘‘Akdeniz meyve sineği, üreticilerimizin bir yıllık emeklerini birkaç gün içinde yok edebilecek bir meyve zararlısıdır. Narenciye türünde üretim yapan çiftçilerimiz geçmiş yıllarda bu zararlının neden olduğu çok ciddi sorunlar yaşadı. Bu zararlının önüne geçmek için bizlere başvuruda bulunanlar oldu. Yaptığımız çalışmadan habersiz olup bizim ulaştığımız tüm çiftçilerimize sarı yapışkan tuzak dağıtımını gerçekleştirdi ve talep eden çiftçilerimize ulaştırmaya devam ediyoruz. Amacımız çiftçilerimize bir nebze de olsa destek olmak ve onların hem üretim maliyetlerini düşürmek hem de daha organik ve kaliteli ürünler yetiştirmelerini sağlamak. Bu amaç doğrultusunda kimyasal ilaçlama yerine doğal yöntemler kullanarak çiftçilerimizin ürünlerinin değerini korumayı ve kaliteyi artırma hedefliyoruz’’ dedi.
Narenciye üreticisi olan Armağan Yoldaş, ‘‘Belediyemizin çiftçileri düşünmesi bizi mutlu etti. Bu tuzaklamayı geçen yılda uyguladık ve faydasını gördük, hedefe ulaşmada başarılı olduk. Akdeniz Meyve Sineğine karşı savaşta belediyemizin yanımızda yer alması bize güç verdi. Kimyasal ilaç gibi sağlığa zararlı olmayan bu tuzak hem üreticiye hem tüketiciye faydalı oluyor. Önceki yıllarda da deneyimledik ve zararlıları nasıl etkisiz hale getirdiğine şahit olduk. Böyle güzel bir hizmet için belediyemize ve Başkanımız Mustafa İnce’ye teşekkür ediyoruz’’ dedi.
Narenciye Üreticisine Büyük Destek
Güzelbahçe Belediyesi, Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele kapsamında ilçe genelindeki yaklaşık 60 çiftçiye 5 bin adet sarı yapışkan tuzak dağıttı. Güzelbahçe Belediyesi bu çalışmayla; mandalina, portakal, nar, turunç ve greyfurt üreten üreticilerin kimyasal ilaçlama yerine biyoteknik mücadele ile doğal ve etkili yöntem kullanmasını sağlayacak. Yaklaşık 300 dönüm alanda sarı yapışkan tuzak tüketicilere organik ve kaliteli ürün ulaşmasına katkı sağlayacak.
08 Eylül 2021 - 13:34
YORUMLAR