Mali Müşavirler seçime hazırlanıyor

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) genel kurula hazırlanıyor.

Mali Müşavirler seçime hazırlanıyor

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) genel kurula hazırlanıyor.

Mali Müşavirler seçime hazırlanıyor
06 Mayıs 2022 - 17:44

Oda'nın 24. Olağan (seçimli) genel kurulu 15 Mayıs'ta İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapılacak. Yönetim Kurulu çalışma raporu, Kesin Hesap Raporu ve Denetleme Kurulu raporlarının görüşüleceği genel kurulda yönetim ve denetleme kurulları ayrı ayrı aklanacak, daha sonra Oda'nın yeni yöneticileri seçilecek.
Mali müşavirlerin gruplar halinde yarıştığı genel kurulda en güçlü gruplardan olan İzmir Çağdaş Demokrat Mali Müşavirler Grubu Başkanı Mehmet Doğan, Bornova Gündem'e özel açıklamalarda bulundu.

-''Birlikte başaracağız''

Üretenlerin yönettiği bir Oda için yola çıktıklarını, mali müşavirlerin verecekleri bir oy ile mesleğe yön verebileceğine inandıklarını belirten Mehmet Doğan, şunları söyledi:
''İlk yaptığımız şey tüzüğü oluşturmak istedik, kimse için taviz verilmeyecek tüzüğümüzde şu maddeler sıralandı. Din, dil, ırk, mezhep ayrılığı gözetmeksizin, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, çağdaş, demokrat, laik, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne inanan, Ekolojik dengeye duyarlılık, doğaya saygı. Oda yönetim kurullarında görev alanların huzur hakkı asgari ücreti geçemez. 
Seçme ve seçilme hakkı önseçimle belirlenir. Beş ve beşten fazla üyesi olan kurullarda en az bir bağımlı üye bulunması zorunludur.
Üst birlikte görev alacaklar seçimle belirlenir. Gruptan ayrılıp geri dönenler bir seçim dönemi himbir kurula aday olamazlar. Grup mali durumu her iki ayda bir grup sitesinde yayınlanır.''


-Biz Kimiz?

Mali müşavirlerin çok zor şartlar altında çalıştığını ifade eden Mehmet Doğan, mali müşavirlerin özelliklerini şöyle sıraladı.
''Biz tüm meslek camiasıyız. Biz masasında kalp krizi geçiren, kirasını ödeyemediği için ofisinden atılan, cenazesinde bile beyannamesi olduğu için yaz tutamayan, depremde ofisi yıkıldığında neredeyse depremi kendi yapmış gibi suçlanan, Covid'de beyanname yetiştiren ve ölen, iktidarın memurunun angaryasını yapan meslektaşız. Biz kendini yakarak öldüren işçi, kepenklerini kapatmış esnafız. Biz siziz, siz bizsiniz. Şimdi umutla cesaretle büyüme zamanı. Şimdi Prometheus'un tiranlardan çaldığı ateş olma zamanı. Hadi gelin hep birlikte Mesleğimizin tarihini yeniden yazalım. Nasıl bir meslek hayal ediyorsak onu birlikte üretelim.''


-''Bizim sevdamız meslek sevdası''

Üretenlerin yönettiği oda, üretenlerin yönettiği TÜRMOB, çağdaş demokrat bir ülke, ve meslek için mücadele ettiklerini belirten Mehmet Doğan, yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında da şu bilgileri verdi:
''Mesleğimizde KDV oranının yüzde 18'den 8'e düşürülmesi. BA-BS formlarının kaldırılması. Meslekte tek unvan. Belge kullanımının aktif denetimi. Üyelerimize sosyal tesis alanları. Oda bütçesinden arttırılan tutarla dayanışma fonu. İşini yapamayacak kadar problem yaşayan üyelerimize semt destek birimleri. Üyelerimizin mesleki, hukuki sorumluluklarında taraf olacak adli yardım birimi. Aktif çalışan itiraz edebilen dava açılması durumunda gerekli alt yapıyı hazırlayacak mevzuat birimi. Çalışanların her aşamasında üyeleri bilgilendiren ve üyelere elektronik yollarla seçim şansı tanıyan oda yönetimi. Haksız rekabet koşullarını aktif denetleyen bir oda. ISO 9001 standardı zorunluluğu. Meslektaşa uygun koşullarda tamamlayıcı sağlık sigortası.  Mutlu bir meslek. 7/24 çalışan bir oda''


-Mehmet Doğan kimdir

Mehmet Doğan, 1958 Gaziantep Nizip doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Gaziantep'de tamamladıktan sonra, 1979-1984 yıllarında 9 Eylül Üniversitesi İşletme Bölümü'nü tamamladı. Mesleğe üniversite öğrencisi olduğu yıllarda hem okuyup, hem çalışarak başladı. Askerlik dönemini bitirdikten sonra 1987/1996 yıllarında özel şirkette muhasebe müdürlüğü yaptı. 1996 yılında kendi ofisini açan Doğan, evli ve 2 çocuk babası. Mehmet Doğan, müşavir olan oğlu Şan Eylem Doğan ile mesleğine devam ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum