İzmir Köy Koop Birliği Başkanı Neptün Soyer, “Bergama’da Başkan Tunç Soyer ile çoban ateşini yaktık. Şimdi İzmir’in birçok yerinden ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden çobanlar İzmir Köy Koop Birliğimizi arayarak projeye dâhilolmak istediğini söylüyor. İzmir Köy Koop Birliği olarak üreticilerimizi iklim kriziyle mücadele kapsamında daha az suyun tüketileceği küçükbaş hayvancılık konusunda meralarımızda tekrar koyun sürülerinin otlamasını sağlamak için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
Kooperatifçiliği geliştirmek için çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Köy Koop Birliği, Türkiye’de tarımını yeniden ayağa kaldırmakiçin üreticileribilinçlendirmeye devam ediyor.Yeşil Mutabakat çerçevesinde iklim krizi ve su tüketimi konusunda üreticileri bilgilendiren İzmir Köy Koop Birliği, atalık tohumlara yönlendirme,kapalı sistem büyükbaş hayvancılıkta kullanılan silajlık mısırın yol açtığı susuzluğa karşı küçükbaş hayvancılığı da destekleme, kimyasal ilaçtan uzak bitki koruma yöntemleri konusunda önemli çalışmalar yapmayı sürdürüyor. Bunları yaparken üretici ve kooperatiflerin verim-gelir dengesini de koruduklarını söyleyen İzmir Köy Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, “Bunu kooperatifçilik,dayanışma ve birlik inancı olan kamu kurum ve yöneticileri ile birlikte yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in‘Başka Bir Tarım Mümkün’ vizyonuyla bu inancımız gün geçtikçe büyüyor. Başkan Soyer ile İzmir Köy Koop Birliği’nin yolları 2009’da Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde ilk Halkın Bakkalı’nı Seferihisar’da açmasıyla kesişti. Bayındır’da temeli atılan Süt İşleme Tesisi Tunç Başkanın kamuda tarım adına yaptığı en önemli yatırımlarından biridir. Bu tesiste süt krizinin önünü kesecek süt tozu kulesi yapılacak olması süt üreticileri için çok önemlidir. Bu yatırım ile süt üreticisi olan bizleri koruma altına almış oldu, minnettarız” dedi.
Yeşil Mutabakat nedir?
Birleşmiş Milletler 2019’da Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları çerçevesinde yoksulluğun sona erdirilmesi, çevrenin korunması, iklim krizine karşı önlem alınması, refahın adil paylaşımı ve barışı hedefleyerek bir yol haritası oluşturdu. İklim krizi büyürken, bu soruna karşı mücadele için eylem planı da hazırlandı. 2019 tarihli Yeşil Mutabakat ile iklim kriziyle mücadele konusunda atılması gereken adımların hayata geçirilmesi planlanıyor. Yeşil Mutabakat ile kaynakların verimli kullanılması, kirliliğin azaltılması ve biyolojik çeşitliliğin eski haline getirilmesi hedefleniyor.
S.S.İZMİR KÖY KOOP BİRLİĞİ Kimdir?
Ticaret Bakanlığının 25.05.1970 gün ve 1120 sayılı onayı ile 1163 sayılı kooperatifler kanunu hükümlerine göre 01.07.1971 tarihinde sicil tescili yapılmış S.S. İZMİR KÖY KALKINMA VE DİĞER TARIMSAL AMAÇLI KOOPERATİFLER BİRLİĞİ (KÖY-KOOP İZMİR BİRLİĞİ) unvanıyla kurulmuştur. İzmir’de 114 adet ortak kooperatifimiz , 38.000 kooperatif ortağı ,üretici ailemiz bulunmaktadır.
Üst örgütlenmesini tamamlamış, birim kooperatiflerimizin yönetim ve denetim kurullarıyla şeffaf ve uyumlu bir çalışma içindeyiz. Bununla ilgili olarak köylerde kooperatifçilik eğitimleri vererek kadınların ve gençlerin üretime teşvik edilmesi ,Dünya’ya örnek olacak kooperatif modelleri geliştirilmesi için çalışmaktayız.
Sektörümüzü kapsayan tüm yenilik ve gelişmeleri yakından takip ederek, daha iyiye daha ileriye ilkesi ile çalışmalarımıza devam ederek sektöründe en başarılı kooperatifler arasında yer alma vizyonu ile hareket eder, Çevre dostu hizmet bilinci ile gelişim ve değişimin teşvik edildiği, uygar ve huzurlu bir çalışma ortamı yaratmak için emek harcarız.
Köy Kooperatifleri İçin Çoban Ateşi Yakıldı
İzmir Köy Koop Birliği Başkanı Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Köy Koop Birliği çatısı altında bulunan kooperatiflerle ve bu kooperatif ortağı olan 258 çobanla süt alım sözleşmesi imzalamasıyla ilgili konuştu.
10 Ocak 2022 - 09:02
YORUMLAR