“ Konak'ta vatandaşın ilk arayacağı kişi olacağım”

CHP Konak Belediyesi Başkan Adayı Abdül Batur ile bir röportaj gerçekleşirdik. Batur, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında yürüttüğü çalışmalardan ve hazırladığı projelerden bahsetti.

“ Konak'ta vatandaşın ilk arayacağı kişi olacağım”

CHP Konak Belediyesi Başkan Adayı Abdül Batur ile bir röportaj gerçekleşirdik. Batur, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında yürüttüğü çalışmalardan ve hazırladığı projelerden bahsetti.

“ Konak'ta vatandaşın ilk arayacağı kişi olacağım”
20 Mart 2019 - 13:20

Seçim çalışmaları nasıl gidiyor? Projelerinizi ne zaman açıklayacaksınız?
“Sahada seçim çalışmaları kapsamında sivil inisiyatiflerle bir araya geliyoruz. Konak’ta yapacağımız çalışmaları ve tespitlerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde projelerimizi açıklayacağız. Rahmetli Aydın Erten’in mezarını ziyaret ederek seçim çalışmalarına başlamıştık. Gültepe, Toros ve Levent gibi yerlerde oturan vatandaşlarımızın büyük beklentisi var. Birinci önceliğimiz dönüşüm olacak. Oradaki binalardan ziyade çevredeki yaşam standartlarının değişmesi için gerekiyor. Kentsel dönüşüm sadece bina yapmak değildir. O bölgelerde park yapılacak 1 metrekare alan bile yok. Bölgede yaşayan insanların sosyal ihtiyaçlarını karşılamak adına çalışmalar yapacağız.
Seçildiğiniz takdirde ilk olarak ne yapmayı planlıyorsunuz?
Öncelikle Konak halkını ilk 2 ay dinleyeceğim. Sivil toplum örgütlerini, muhtarları, hemşeri derneklerini ve halkı dinleyip fikir alacağız. Bilgi birikimi edindikten sonra çalışmalarımıza başlayacağız. Kemeraltı, Agora, Basmane ve Kadifekale gibi tarihin fışkırdığı bölgelerde çalışmalarımız olacak. Bu kenti kalkındıracaksak turistin gelmesini sağlamalıyız. Roman mahallerindeki ana sıkıntılara el atacağız. Eğitim, iş ve aş başta olmak üzere elimizden geleni yapacağız.”
Konak’ın en büyük sorunlarından biri kentsel dönüşüm. Bu konudaki çalışmalarını nasıl olacak?
“Konak’ta, kentin tarihsel görüntüsünü bozacak yüksek yapılara müsaade etmeyeceğiz. Şehrin dokusuna zarar vermeyecek şekilde olan planlama anlayışımız devam edecek. Biz Narlıdere’de vatandaş ile müteahhidi hiç karşı karşıya getirmedik. Vatandaşın güveneceği kurum belediyedir. Bu anlayış ile vatandaş ile ortak olduk. Oradaki kentsel dönüşüm modelinde başarılı sonuçlar elde ettik. Aynı modeli de Konak’ta uygulayacağız. Konak’ta girmediğimiz, adım atmadığımız yer kalmayacak. Artık dijital bir dünyada yaşıyoruz. Elinde telefonu olan her vatandaşımıza ulaşıp belediye bilgilerini aktaracağız. Çevre değerlerine önem veren çalışmalarımız olacak. Sokaktaki çöplerin toplanmasından ayrıştırılmasına kadar pek çok konuda yeni reformların yapılması lazım.”
Narlıdere’de başkanlığınız süresince büyük tecrübe edindiniz. Bunları Konak’ta uygulayabilecek misiniz?
“En önemli başarımız, vatandaşlarımızın belediyeye geldiklerinde kendilerini evlerinde gibi hissetmeleridir. Herkesi kapıda güler yüzlü karşıladık. Sosyal belediyecilikte bu çok önemlidir. Konak’ta da aynı şekilde belediye başkanı olarak vatandaşlarımızla iletişimimizi doğrudan sağlayacağız. Hesap verebilir bir kent olacağız. 3 ayda bir alacak verecek tablosunu açık bir şekilde internet sitemizde yayınlayacağız. Konak’a değer katan çalışmalarımız olacak. Özellikle kadınlara, engellilere ve gençlerimize yönelik projelerimiz var. Konak’ta bir engelli masası dahi yok. Bunu ilk 1 ay içinde kuracağız. Her kesimden vatandaşımızın bize ulaşabilme noktasındaki organizasyonu oluşturacağız. Konak’a hakimiz. Her gün farklı mahalledeyiz. Günde en az 10 bin atmadan eve dönmüyoruz. En az yüzde 60-65 civarında oy alacağımızı tahmin ediyorum. 99 yılından bu yana belediye başkanıyım. 99 yılında belediye başkanına verilen yetkiler arasında şimdiki yetkiler arasında o güne göre büyük farklar var. Belediyelerin ayakta durabilmesi için yasaların yeniden düzenlenmesi ve bazı yetkilerinde büyükşehir belediyesinden alınarak ilçe belediyelerine verilmesi taraftarıyım. Son yıllarda imar konularına bakanlıklar karar verebiliyor. Bu konuda belediyelerin yetkili olması şarttır.”
Narlıdere halkı ile yakaladığınız enerjiyi, kurduğunuz iletişimi Konak’ta da yakalayabilecek misiniz?
“Narlıdere’de Çarşamba günleri belediyeye gitmezdim. Mahallerimizi ve esnaflarımızı gezerdik. Bunu gelenek haline getirdik. Aynı durumu Konak’ta da yapmayı planlıyoruz. Dar gelirli ve sosyal sıkıntısı olan bölgelerdeki kadınlarımızın sorunlarının çözülmesi anlamında 2004 yılında Narlıdere’de kadın danışma merkezi kurduk. Konak’ta da Sema başkan bu konuda iyi çalışmalar yapmış. Bizde bu çalışmaların üzerine yeni çalışmalar ekleyeceğiz. Trafiğin düzenlenmesi konusunda da büyükşehir belediyesi ile birlikte yürütülen olarak çalışmalarımız olacak. Trafiğe çıkan araç sayısı her gün artıyor. Bununla ilgili olarak merkezi otoparklar ile bu işin çözüleceğine inanıyoruz.”
Gençlere yönelik projeleriniz olacak mı?
“Gençlerin belediye ile olan ilişkisini güçlendirmek amacıyla projeler üreteceğiz. Gençlerimizin spor yapabilmeleri için, kültürel ve sosyal çalışmalara yönelmeleri için projeler oluşturacağız. Vatandaşın ilk arayacağı kişi olmak önemli. Biz Narlıdere’de bunu başardık. Vatandaşımız saat fark etmeksizin bizimle iletişime geçebildi.
Spor kulüplerine yönelik ne gibi çalışmalar yapacaksınız?
Spor kulüpleri olmazsa olmazımız. Amatör sporun ayakta durabilmesi için elimizden geleni yapacağız. Göztepe ve Altay stadyumlarının tamamlandıktan sonra beraberinde başarıyı getireceğine inanıyorum. Tesis, sporun kalkınmasında en önemli etkenlerden biridir. Önümüzdeki hafta spor kulüplerini ziyaret edeceğim. Tesisler ile ilgili yapılacak çalışmalarda beraber olacağız.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum