Yalı Mahallesi İlhan Selçuk Parkı, Kahramandere Mahallesi Pazaryeri ve Yelki Mahallesi Muhtarlığı önüne; Kağıt, metal, plastik, cam, bitkisel atık yağlar, atık piller, elektrikli ve elektronik atıkların bulunduğu görü dönüşüm kutuları yerleştirildi.
Her mahallede kolaylıkla ulaşabilecekleri noktalara, ana cadde ve sokaklarla, semt evleriyle, muhtarlıklara geri dönüşüm kutularını yerleştirdikleri ifade eden Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ‘‘Güzelbahçe’de bulunan 3 pazaryeri yakınına mobil atık getirme merkezlerimizi yerleştirdik. Birinci sınıf atık getirme merkezimizi açtık. İlçemizdeki 30 Okulda geri dönüşümün önemi hakkında seminerler verdik. İlçemizde 2012 yılından beri evlerden, işyerlerinden ve okullardan ambalaj atıkları kaynağında ayrı toplanmakta olup; belediyemiz bünyesinde atık yönetimine yönelik yürütülen faaliyetler ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında hız kazandı. 2018 yılı kasım ayı itibariyle atıkların ayrı toplanması için altyapımızı güçlendirdik. Sıfır Atık Projesi ile yürütülen çalışmaların hız kazanması ve atık toplama veriminin artmasını hedefledik. Belediye hizmet binamız ve tüm tesislerimiz için 2020 yılı Ağustos ayında sıfır atık belgeleri alınarak, 2021 yılı Ocak ayında 1.sınıf ‘Atık Getirme Merkezi’ açılmış ve ilgili mevzuat hükümleri gereği ilçe belediyeleri tarafından yönetilmesi gereken 14 farklı türde atığın yönetiminin verimli ve etkin bir şekilde gerekli altyapı çalışmalarını tamamladık. İzmir ili sınırları içerisinde atık yönetmeliği çerçevesinde Güzelbahçe Belediyesi 30 ilçeden bugüne kadar sıfır atık belgesi alan iki ilçeden biri olmaya hak kazandı. Geleceğimiz için dönüşümü artırmamız gerekiyor. Bu noktalarımızı ilerleyen zamanlarda çoğaltacağız. Güzelbahçe belediyesi olarak dönüşüm konusunda gereken çalışmaları sürdüreceğiz’’ dedi.
Güzelbahçe Belediyesi’nden Sıfır Atık Seferberliği
Etkin atık yönetimi için gerekli altyapı çalışmalarını tamamlayan Güzelbahçe Belediyesi ‘Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazanan İzmir’de ikinci belediye oldu.
10 Ağustos 2021 - 10:06
YORUMLAR