Ege Üniversitesi ile Akıllı Ticaret Yazılım Teknolojileri arasında İİBF İşletme Bölümü öğrencilerine mezuniyet öncesi iş garantisi sunan iş birliği protokolü ile İşletme Bölümü öğrencilerinin teorik bilgiyi kullanma ve karar alma becerilerinin geliştirilmesine yönelik İİBF İşletme Bölümü ile SOCAR Türkiye’nin birlikte yürüttüğü sosyal sorumluluk projesinin imza törenleri gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Senato Salonunda yapılan protokoller Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. G. Nazan Günay ve ilgili firmaların yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
MEZUNİYET ÖNCESİ İŞ GARANTİSİ
Ege Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü ile Akıllı Ticaret Yazılım Teknolojileri firması arasında mezuniyet öncesi iş garantisi olanağı sunan iş birliği protokolü imzalandı. Törene, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Akıllı Ticaret Genel Müdürü Utku Bilgin, Operasyon Yöneticisi Fatma Aydemir, İİBF İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. G. Nazan Günay ve proje koordinatörü Doç. Dr. Keti Ventura katıldı.
EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, öğrencilere istihdam olanağı sağlayan önemli bir iş birliği protokolüne imza atmaktan mutlu olduğunu belirterek, Ege Üniversitesi ve Akıllı Ticaret firması arasında farklı alanlarda işbirliğinin devamını diledi.
EÜ İİBF İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. G. Nazan Günay, “İş birliği protokolünün amacı günümüzde büyüme potansiyeli oldukça fazla olan E-Ticaret sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak üzere İşletme bölümü öğrencilerinin, hem akademik hem de fiilen çalışmalarına olanak sağlayacak bir altyapının oluşturulmasıdır. Bu amaçla protokol çerçevesinde ‘E-Ticaret Yöneticiliği Sertifikasyon Programı’ Akıllı Ticaret tarafında düzenlenecek ve sektörde ihtiyaç duyulan insan kaynağına ihtiyacına katkı sağlanacaktır. Programda, gelecekte E-Ticaret sektöründe çalışmak isteyen öğrencilerin, üniversiteden edindikleri bilgi birikimini E-Ticaret alanındaki fiili uygulamalara aktarmaları ve bu faaliyet kolunda yetiştirilmiş, donanımlı kişiler olmalarının sağlanması hedeflenmektedir. Protokol dahilinde programa dahil olan İşletme Bölümü öğrencilere E-Ticaret Yöneticiliği Sertifikasyon Programı ücretsiz olarak sunulacak” diye konuştu.
Akıllı Ticaret firması Genel Müdürü Utku Bilgin, sektöre nitelikli işgücü ihtiyacının çok fazla olduğunu belirtti ve eğitime katılan öğrencilerin program dâhilinde firma müşterileri ile bir araya gelecekleri toplantılar düzenleneceğini ve öğrencilere istihdam olanakları sağlanacağını belirtti.
DİJİTAL PLATFORMDA İŞ DÜNYASINA HAZIRLIK
Ege Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü ile SOCAR Türkiye’nin birlikte yürüttüğü, İşletme Bölümü öğrencilerinin teorik bilgiyi kullanma ve karar alma becerilerinin geliştirilmesine yönelik hazırlanan sosyal sorumluluk projesi imza töreni de gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi İş Mükemmelliği Başkan Yardımcısı İbrahim Kadıoğlu, Ar-Ge Proje Teşvik Yöneticisi Hilal Aykaç, İş Karar Destek Yöneticisi Ahmet Çağlı, Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Sürdürülebilirlik ve İletişim Yöneticisi Neslihan Tok, İİBF İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. G. Nazan Günay ve proje koordinatörleri Dr. Öğretim Üyesi Elif Üstündağlı Erten ve Dr. Öğretim Üyesi A. Erhan Zalluhoğlu katıldı.
EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, öğrencilerin gelişimine katkı sağlayan bu önemli sosyal sorumluluk projesinin hayata geçirilmesinden mutlu olduğunu belirtti. Ayrıca öğrencilerin SOCAR Türkiye gibi uluslararası bir firmanın yöneticileri ile ders kapsamında bir arada olmalarından, yöneticilerin bilgi ve tecrübelerinden yararlanma fırsatı elde etmelerinden dolayı firma yöneticilerine teşekkür etti. Prof. Dr. Mehmet Ersan, Ege Üniversitesi ve SOCAR Türkiye firması arasında farklı alanlarda iş birliğinin devamını diledi.
İİBF İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. G. Nazan Günay, “Sosyal sorumluluk projesinin amacı, İşletme bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin derslerde öğrendikleri teorik bilgileri uluslararası kabul görmüş üniversitelerde kullanılan Cesim firmasının gerçeğe yakın simülasyon programları kullanarak işletmenin geneli ve pazarlama özelinde karar verme becerilerini geliştirmektedir. Farklı bakış açılarının yanı sıra takım içinde karar alma ve uygulamaya yönelik takım çalışması becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır” dedi.
SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi İş Mükemmelliği Başkan Yardımcısı İbrahim Kadıoğlu, proje kapsamında Cesim firmasının “Küresel Rekabet” ve “Pazarlama” simülasyon programları kullanılarak deneyimsel öğrenme yöntemi çerçevesinde vaka analizleri ile öğrencilerin dijital platformda simülasyon oyunları ile gerçek iş dünyasına hazırlanmalarında katkı sağlamaktan mutlu olduklarını belirtti.
YORUMLAR