Dokuz Eylül Kalitede EFQM Modelini Örnek Alacak

Dokuz Eylül Kalitede EFQM Modelini Örnek Alacak

Dokuz Eylül Kalitede EFQM Modelini Örnek Alacak

Dokuz Eylül Kalitede EFQM Modelini Örnek Alacak

Dokuz Eylül Kalitede EFQM Modelini Örnek Alacak
03 Mart 2017 - 15:34

 

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), kurumsal kalite ve mükemmellik anlayışını geliştirmek amacıyla EFQM Mükemmellik Modeli’ni örnek alacak bir çalışma başlattı. DEÜ, Türkiye Kalite Derneği (KALDER )işbirliğinde üniversite personeline verilen eğitimle, sürekli gelişme, mükemmel sonuçlara ulaşma sürecinde yeni bir yol haritasına sahip olacak.

 

Türkiye’nin en köklü akademik kurumlarından biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), kurumsal kimliğini güçlendirecek; kalite ve mükemmellik anlayışına da yeni bir bakış açısı kazandıracak EFQM Mükemmellik Modeli’ni hayata geçirmek için çalışmalarına başladı. Mükemmel kuruluşların sahip olduğu ortak değerleri, bu değerleri hayata geçirmek için  yaptıklarını ortaya koyan modele uygun eğitimler başlatan DEÜ, bu sayede kurumsal mükemmellik için yeni bir yol haritasına sahip olacak.

Türkiye Kalite Derneği (KALDER) işbirliğinde üniversitenin idari ve akademik kadrolarına verilen EFQM Mükemmellik Modeli eğitimleri, Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM)’nde gerçekleştirildi. Üç gün boyunca süren, son derece kapsamlı eğitim sonunda sertifikalarını alan 75 üniversite personeli, mart ayı sonuna kadar DEÜ’nün bütün akademik ve idari birimlerinde anket çalışması yapacak.  Elde edilen sonuçlar yaklaşım, yayılım, değerlendirme, iyileştirme yöntemi RADAR ile bir araya getirilerek incelenecek. Anketler, değerlendirmeler doğrultusunda elde edilen veriler mevcut çalışmalara yön verilirken; bu sonuçlar Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile de paylaşılacak.

 

HEDEF ‘KALİTE’ ANLAYIŞINI MÜKEMMELLEŞTİRMEK

Kurumların kendilerini ölçme ve değerlendirmesinde; kalite konusunda ise yeni bir yaklaşıma sahip olmasında EFQM Mükemmellik Modeli’nin önemli kazanımlar getirdiğine dikkat çeken Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, “Üniversitemizi geleceğe taşımak ve ölçülebilir sonuçlarla ‘mükemmelliğe’ bir adım daha yaklaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kalite anlayışımızı geliştirmek amacıyla KALDER ile yaptığımız işbirliği sonucunda, idari ve akademik personelimize üç gün devam eden EFQM eğitimi verdik. Buradaki temel amacımız, üniversitemizin kendisini bilimsel yöntemler kullanarak değerlendirmesi ve mükemmelle yönelik yeni bir rehbere sahip olması” dedi.

Sertifikalarını alan personelin üniversitenin bütün birimlerinde kapsamlı anket ve saha çalışması yapacağını ifade eden Rektör Kasman, “Elde edilen sonuçlar, yaklaşım, yayılım, değerlendirme ve iyileştirme süreçlerini kapsayan RADAR uygulaması ile ele alınacak. Biz de bu sonuçları titizlikle değerlendirileceğiz. Böylece dinamik yapımızı ortaya çıkaracak süreçlerle, kalite anlayışımızı daha da geliştireceğiz” diye konuştu.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum