8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, KKTC İzmir Başkonsolosu İpal Emin, Yakın Doğu Üniversitesi'nden Doç.Dr.Fevzi Kasap konuşmacı olarak yer aldı.
Kıbrıs’ın ilk kadın gazetecisi Bedia Okan Göreli, babası Gazeteci Mehmet Remzi Okan ve Söz Gazetesi’nin tarihsel yaşanmışlıklarının aktarıldığı belgesel gösterimi öncesinde İGC tarafından hazırlanan ve kadın gazeteci üyeler ile yapılmış röportajlardan oluşan bir video kolaj da yayınlandı.
İGC Başkanı Misket Dikmen, çalışma koşulları, mobbing, ücret eşitsizliği gibi ortak sorunları kadın gazetecilerin de yaşadığını belirterek, "Kadın gazetecilerin sosyal ve toplumsal anlamda daha farklı bir işlevi var. Kadına bakış açısındaki sorundan medya nemalanıyor. Oysa kadın odaklı medya kadın farkındalığı yaratıyor. Kadın bakış açısına sahip bu yayınlar yaygınlaşmalı” dedi.
KKTC İzmir Başkonsolosu İpal Emin, Bedia hanımın rol model olduğunu belirterek kadın dayanışması ve kadın haklarının henüz istenilen seviyeye ulaşmadığını söyledi.
Belgeselin Yapımcısı ve Genel Yönetmeni Yakın Doğu Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema Bölüm Başkanı Doç.Dr. Fevzi Kasap da Kıbrıs'ta kadın kuruluşları ve mücadelesi hakkında bilgi aktararak belgeselin çekim öyküsünü izleyicilerle paylaştı.
Belgeselin Drama Yönetmenliğini Ömer Evre, Görüntü Yönetmenliği ise Zeyde Y. Örek gerçekleştirdi. Tarihsel süreç içerisinde çekilen belgeselin canlandırma sahnelerinde profesyonel ve amatör birçok oyuncu yer alırken; seslendirmelerde ise ünlü oyuncu ve seslendirme sanatçısı Toprak Sergen, Çetin Özen ve Özlem Özkaram görev aldı.
Belgesel gösterimi yapıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi(İEU) ve EKOKAM tarafından düzenlenen Söz'ün Son Kadını Bedia Hanım Belgesel Gösterimi ve Söyleşisi, İEÜ Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
12 Mart 2019 - 11:21
YORUMLAR