BALIKLIOVA SAHİLİ TÜM HALKIN KULLANIMINA AÇILACAK

BALIKLIOVA SAHİLİ TÜM HALKIN KULLANIMINA AÇILACAK

BALIKLIOVA SAHİLİ TÜM HALKIN KULLANIMINA AÇILACAK

BALIKLIOVA SAHİLİ TÜM HALKIN KULLANIMINA AÇILACAK

BALIKLIOVA SAHİLİ TÜM HALKIN KULLANIMINA AÇILACAK
21 Ocak 2016 - 15:40

Urla’nın Balıklıova mahallesindeki Urla belediyesine ait 194 parsel taşınmazda yer alan ve kıyıyı işgal eden kaçak yapıların tahliye ve yıkım işlemlerine başlandı. Kıyı kanuna aykırı ve ruhsatsız kaçak yapı sahiplerinin Urla Belediyesine açtıkları ve reddedilen dava Danıştay tarafından da Urla Belediyesi lehine onandıktan sonra Kaymakamlık ve Belediye ekipleri kıyıyı işgal eden barakaların tahliye ve yıkım işlemini gerçekleştirmek için harekete geçtiler.

6360 sayılı kanun ile Köy Tüzel kişiliğinin sona ermesiyle devir tasfiye ve paylaştrıma komisyonunca 194 parsel taşınmaz Urla Belediyesine devredilmiştir. Deviralınan taşınmazda 72 adet kaçak yapının olduğu tespit edilmiş belediye encümenince tahliye ve yıkım kararı alınmıştır. Kaçak yapı sahipleri tarafından yerel Mahkemelere açılan davalar Urla Belediyesi lehine karar vermiş, temyiz sonucunda verilen karar Danıştay’ca da Urla Belediyesi lehine onaylanmıştır.

Kaymakamlık tarafından tahliye edilmesi ve yıkım için Urla Belediyesine teslim edilmesi gereken kaçak yapılara Kaymakamlık ekiplerini sokmayan kaçak yapı sahipleri barakaların önünde direnerek eylem yaptılar.

Urla Belediyesi ekipleri kafe olarak kullanılan işletmenin yıkımına başla

KÖYLÜNÜN MALI KÖYLÜDE KALACAK
Kamuya ait 194 parsele inşa ettikleri barakaların yıkılmasını istemeyen yazlıkçıların yaptıkları eylem sonucunda çok üzüldüğünü dile getiren Başkan Sibel Uyar konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Başkan konuşmasında şu sözlere yer verdi. “Burası Köy tüzel kişiliğine ait bir parsel. 8 tane baraka ile başlayan ve 1998 yılında valilikçe alınmış yıkım kararları olan ve 13 bin metrekarelik tek bir taşınmazdan bahsediyoruz. Muhtarlık zamanında muhtar tarafından kamp yeri olarak kiraya verilen bir yer burası. 2014 yılı itibariyle 6360 sayılı yasa kapsamında Belediyemize devir oldu. Belediye kanunlarla yönetilir. Belediyenin bir kiralama yapabilmesi için ihale yapması gerekir. Belediye kanununda son derece açıktır bu madde. Üç yıla kadar olan ihaleler Encümen kararıyla, üç yıldan fazlası da meclis kararıyla alınabilir. Biz ancak bu koşullarda kiralama yapabiliriz. Biz her zaman söyledik. Cumhuriyet Halk Partisi’nin de özellikle önemle üzerinde durduğu bir konudur ki bu, Aziz Başkan’ın öncülüğünde İzmir’deki tüm belediyeler de “köylünün malının köylüde kalması” üzerine yapılmış bir çalışmadır. Burası Belediye’nin mülkiyetidir. 5393 sayılı kanunun 15. maddesi de belediye mallarının devlet malı olduğu tescillidir. Ben Urla şehremini olarak Urla’nın malını, köylünün malını köylüye verme niyetindeyim. Bizim bu güne kadar yapmak istediğimiz tamamen budur. Bu taşınmazı kamuya açmak istiyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum