Pek çok ilden gelen belediye temsilcileri ziyaret ederek çalışmaları model alırken klinikte can dostlara ileri derecede kemik operasyonu dışında her türlü tedavi işlemi uygulanıyor. 50 köpek ve 100 kedi kapasiteli bakımevine sahip Veteriner İşleri Müdürlüğü, sosyal medya hesapları üzerinden sahiplendirme işlemi de gerçekleştiriyor. Yıllık ortalama 200 civarında can dostun sahiplenildiğini belirten yetkililer, sahiplenilen hayvanın kısırlaştırma işlemini de gerçekleştiriyor. 2 veteriner hekim, 2 veteriner teknikeri, 1 büro işçisi, 1 sağlık teknikeri memur ve 3 yakalama ve temizlik işçisi ile hizmet veren Veteriner İşleri Müdürlüğü, 2024 yılının ilk 6 ayında 500 sokak hayvanının kısırlaştırmasını gerçekleştirdi.
“ÖLDÜRME YASASINA KARŞIYIZ”
Can dostların Balçova’da mutlu yaşaması için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Onur Yiğit, “Sürekli olarak hayvan sever arkadaşlarımız ve bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşları ile temas halindeyiz. Can dostlarımızın da bu toplumun bir parçası olduğunu ve sağlıklı koşullarda yaşaması gerektiğine inanıyoruz. Biz de Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel gibi sokak hayvanlarının öldürülmesini değil, kısırlaştırma kampanyası başlatılmasını destekliyoruz. Meclise sunulan öldürme yasasına karşıyız. Kliniğimiz, ameliyathane ve yoğun bakım ünitemiz gerçekten iyi bir cihaz ve teknik donanıma sahip. Bu bizim için bir avantaj ve bu avantajı can dostlarımız için kullanıyoruz. Onlar için hizmetlerimizi aksatmadan sürdüreceğiz” diye konuştu.
Balçova’da can dostlara örnek hizmet
Ülke genelinde sokak hayvanlarının uyutulmasını içeren ve TBMM’ye sunulan yasa tasarısı tartışılırken Balçova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, geçici bakımevi ve kapsamlı donanıma sahip kliniğinde uyguladığı tedavi hizmetiyle Türkiye’ye örnek oluyor.
16 Temmuz 2024 - 10:48
YORUMLAR