AT, İT İZ TOZUĞUNDA YOL BULMAK

AT, İT İZ TOZUĞUNDA YOL BULMAK

AT, İT İZ TOZUĞUNDA YOL BULMAK

AT, İT İZ TOZUĞUNDA YOL BULMAK

AT, İT İZ TOZUĞUNDA YOL BULMAK
10 Eylül 2016 - 12:04

Şeytan(ın)i işleri konuşarak, araştırarak, okuyarak  en önemli vakitlerimizi harcıyoruz;  daha önemlisi  onların koşullanmalarına kapılıyoruz.  İster karşı plan, ister hata oluşturmak için olsun; onların işleri etkili ve katmanlıdır; çok yönlü, çok zamanlıdır.

Emperyalizmin yüzünü acı çekenlerde görmek, göstermek yeterli çözüm üretmiyor. Acı çekenlerin yaşamdan iptali, diğerlerinin seyirciliği, sorunu çözmeye yetmiyor.  Bunu yaşayarak görüyoruz.

Onların kazdıkları en karanlık çukur  finans çukurudur. Onların işledikleri kötü işler; şeytanidir. Şeytani işlerinin en önünde paralarını kullanmamız  geliyor. Onların Paralarını en az şekilde kullanmak için ince görüşlü program, yol, yöntem üretilmesi “sathı müdafaanın” güncelidir.

İkincisi; toplumu idare edenler, seçilmişler konusu. Sürekliliğin iki yönü var. Biri ustalaşma, diğeri yozlaşma. İnsanlık bugünkü aşamada, ustalaşmanın yozlaşmaya dönüşmemesi için çalışıyor. Bulduğu en iyi toplumsal düzen demokrasidir; yetersizliklerini hep yaşıyor, yaşatılıyoruz.

Sondan başlayarak çözümleme yapalım.

Bu konu iki alt soruna çıkıyor: (i) uzman istihdam  alışkanlığı, (ii) uzman şartlandırmaları.

(i)Uzman istihdam alışkanlığı: Şeytanın kanıksanmış  sağdan yaklaştığı  kanalıdır. İş(*),   çözülünceye kadar uzman gerektirir. İşin çözülmesi, insanların genel eğitim seviyesinin eş dağılımlı düzeye gelmesiyle gerçekleşir.Bu düzeye gelen toplum, işi otomasyona bağlama düzeyine eriştirmesi gerekir. Günümüzde okul, bilgi edinme, öğrenme kavramının internet ortamıyla; yer, zaman kısıtlamasını aştığını biliyoruz.

Artık iş’lerin  sistematikleşip otomasyona evirilmesi dönemindeyiz. Bunu yapılaştırmak toplumun en önemli isteği olmalıdır. Toplum, bu tür işlerde uzmanlardan kurtulmalıdır. Nasıl mı? Kurtarıcı olarak yalnız kendine güvenerek.

Kişinin kendi yaşam deneyimleri, zorlukları; sorumlu olduğu alan, ailesi,yakınları, çevresi, katıldığı STK lar; devlet, kamu otoritesi, piyasa ilişkilerinde hizmet alımlarında otomasyonu istemek., isteğinin gerçekleşmesi için her alanda etki oluşturmak, mücadele etmek.

(ii) Uzman şartlandırmaları: İş varsa, sorumlusu vardır. Sorumluluk denetim, ödül, ceza ile  bağlantılıdır.  Önemli işler, önemli sorumlulara teslim edilir. Sorumluların neden önemli olduğu ortada; iş önemli, işin üstesinden gelecek ehliyet, liyakat  iş kadar önemli.

Uzmanlar her şeyi bilmez, işinin tarihini , koşullarını, sorunlarını, çeşitli işleyişlerini,gelişimini, işleyişini bilir. Uzman, uzmanı olduğu alanı korur; gelişimini kendisinin varlığına koşutlar.  O işin geleceğini bilemez; belki   zihinsel olarak kurar. İşin, işlerin kaynağı, toplumsal yönelişte toplumun, bireylerin değişen ihtiyacına hizmet sunmaktır.

Uzman, koşulların oluşturduğu iş’in  ürünüdür;  işlerliği dönemseldir. Toplum için gelecek öngörmek kolektif vizyonerlik işidir. Öngörülmüş toplumsal ihtiyaçların  çözümü,  bütün toplumsal alan uzmanları, gelecek tahmincilerini yönlendirici, halkın temsilcilerinin oluşturacağı kolektif akıl planlama ve işlerliğiyle  gerçekleşir.

Geleceğimiz, gelişimimiz   uzmanlara bırakılmayacak derecede önemlidir.

Baştaki değiniye dönersek; şeytan sıfatlı  finans kapitalin kendisini gizlediği bütün aldatıcı maskelerine, ajanlarına, elemanlarına, her alandaki kurmacalarına, iş’lerine kapılmamak gerekir. Onlar, hiçbir zaman yalın olarak görülmezler; iş’lerinden iz bırakmazlar.Özellikle bıraktıkları peşlerine düşmememiz için tuzaklardır. Şeytani  iş’lerde fail tuzaktır.

Yaradan Allah birdir; yaratılan   çokluktur; varlık, kademeli ortaya çıkış; döngü, evrim; gelişme, düşme, geride kalma; doğum, ölüm  ile  koşulludur. İnsanlığın iki değerinden yaşam ve üretimini; şeytani sıfatlı finans kapitalin en belirgin yüzü olan emperyalizmin iradesine, planlamasına,  kullanımına, insafına bırakamayız.

Ne yapmalı?

Toplumsal, bireysel görevlerimizin başında bu esaslara yönelik arayış, çaba, birlikteliğimizi  katmanlı, maskeli oyun, plan, bozgunculuklarla ilgilenerek harcamamalıyız. Varlık aleminde esas taarruzdur; genlerimiz böyle yürürler.Savunma  ise pasif, atılım için biriktirici taarruzdur.

Ahlaki okullarda tersi uygulamalar  öneriliyor sanılmasın. Etki taarruzuna karşı direnme onu aşma; yapılamıyorsa,  onunla aşma  yöntemlerinden ikincisidir.

(*)iş, varlığın, insanlığın ortak yararına yönelik her türlü çaba; salih amel.

YORUMLAR

  • 0 Yorum