Ege Üniversitesi’nde genç iletişimciler; kültür, sanat ve edebiyat dünyasının usta isimleri ile bir araya gelmeye devam ediyor. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda “Polisiye Roman ve Suç Tarihi” konulu söyleşi düzenlendi. Polisiye Roman Yazarı Armağan Tunaboylu’nun konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye, akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu olan Tunaboylu, söyleşiye, polisiye roman türünde kitap yazmaya başlama serüveninden bahsederek başladı. Türe olan merak ve ilgisinin, “Polisiye ve Suç” türünde kitap yazmasında en önemli etken olduğunu söyleyen Tunaboylu, kitap yazım öncesi araştırma ve kitap yazma sürecinde yaşadığı deneyimleri katılımcılarla paylaştı. Tunaboylu, Türkiye’de “Polisiye ve Suç” türünün Türk edebiyatındaki yerinden bahsederek, “Edebiyat ve Sanat Nedir? sorusunu ele aldığımda ben en basit olarak şu cevabı veriyorum. Bana göre sanat; sinemada ve edebiyatta; yaşam, ölüm, aşk, cesaret gibi bir kavramı ele almaktır. Benim yaptığım sadece bir entrika ve ben eğlencelik şeyler yazıyorum” diye konuştu. Türkiye’de “Polisiye ve Suç” türünün hala gelişmeye devam eden bir alan olduğunu ifade eden Tunaboylu, söyleşinin sonunda kendisine yöneltilen soruları cevaplayarak, katılımcılarla sohbet etti.
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, Yazar Armağan Tunaboylu’yu Ege Üniversitesi’nde ağırlamaktan gurur ve mutluluk duyduğunu ifade ederek, kendisine “Teşekkür Belgesi” takdim etti.
Türkiye’de, “Polisiye ve Suç” romanı türünde değerli eserler vererek, “Metin Çakır” karakterini türün tutkunlarıyla buluşturan Tunaboylu’nun 2004 yılında “Yıldız Cinayetleri”, 2005 yılında “Resim Cinayetleri”, 2016 yılında “Karakol Cinayetleri”, 2010 yılında “Konsey Cinayetleri” ve en son 2019 yılında da “Park Cinayetleri” olmak üzere 5 adet yayınlanmış polisiye romanı bulunuyor.
YORUMLAR