Tüm teşkilatların, 7-24 sahada olmasını isteyen Başkan Sürekli; “İzmir, yerel hizmet alamıyor. Her sokaktaki kapatılmayan çukuru, her kapının önündeki çöpü bileceğiz. Biz olsak ne yapardık anlatacağız. Bakın, İzmir; çamur deryasına dönen körfezde pelikanlarla turistik tur planlayan hayal peşinde koşanların elinde. Harmandalı’nda beklenen faciayı, Menderes’teki çöp tesisiyle durduracaklarını söyleyerek halkı uyutmaya çalışıyorlar. İzmir’in yolları köstebek yuvası. Çiğli tramvayıyla övünüyorlar, ambulanslar hastaneye girmekte zorlanıyor, sanayiciler isyanda. Veremedikleri her hizmetin, her eksiğin envanterini tutacağız. 2024’e kadar İzmirlilerin sesi olmaya devam edecek, sonra da bu enkazı biz ayağa kaldıracağız.”
Önce körfezi temizle, sonra tur yap…
CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Yüzlerce tekne flamingoları görmek için turlar yapacak.” sözlerine atıfta bulunan Başkan Sürekli, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Körfezde pelikanlar için turistik turu, çamur deryasında mı yapacaklar? Ciğerleri yerinden söken bu pis kokunun içinde mi yapacaklar? Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nden geceleri pis suları körfeze deşarj yaparak mı olacak? Körfez temizliğini yapmadan bu mümkün değil. Bunun için de alt yapıda yağmur suları ile kanalizasyonu ayrıştırmak ve dere ıslahlarını gerçekleştirmek zorundalar. Ancak durmadan öteliyorlar. 5 bin kilometre ayrıştırma hattına ihtiyaç varken, şimdiye kadar yaklaşık yüzde 13 yapabildiler. Dere ıslahlarını yapmadan, sorunu köklü biçimde çözmek imkânsız. İşlerliğini kaybeden büyük kanal projesini ayağa kaldırmak yerine geçici ve pansuman tedbirlerle sorun daha da büyüyor. Hâl böyleyken, turistik tur yapma hayali kurmaları gerçekten çok ilginç!”
Yapılan iş sonuç odaklı olmalı, herkesi mutlu etmeli…
İlçe Başkanları’nın 2023 ve 2024 hedefleri doğrultusunda yaptıkları planlamaların da tartışıldığı toplantıda, saha çalışmalarına ilişkin veriler de paylaşıldı. İlçe Başkanlarından ‘sahaya tam hakimiyet’ isteyen İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “Bir yandan, yerel sıkıntıları tespit edecek, diğer yandan da İzmir’e yaptığımız yatırımları anlatacağız. Açıp kapatmadıkları çukurlara kadar tüm sorunları tek tek bileceğiz. Çiğli’ye gitmişler. Tramvay ile övünüyorlar. İyi güzel de çalışmaları, ambulansların devlet hastanesine giriş yapmasını zorlaştırıyor. Tek yapacakları kavşak düzenlemesi; oralı olan yok! Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmalar, büyük fabrikalar ayağa kalktı. Kimse onlara kulak vermiyor. Günde ortalama her bir firma için 10 tırın giriş yaptığı bölge, tramvay güzergahından dolayı kitlenmiş olacak. Bu kadar hayati sorunu görmezden gelerek yatırım yapılmaz. Bir iş yapılıyorsa, sonuç odaklı yapılmalı ve herkesi mutlu etmeli.” diye konuştu.
YORUMLAR