11 aydır devam eden proje kapsamında madde bağımlılığı temelli dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonun sağlanması amacıyla uygulanan plan, strateji ve faaliyetlerle bu kişilerin işgücü piyasasına sürdürülebilir uyumlarının sağlanması hedeflendi.
İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen kapanış panelinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Sanat Terapisti, Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve İstihdamı Geliştirme- Bir Umut Ol Projesi’nin Koordinatörü ve Bir Hayata Dokun Derneği Başkanı Dr. Burcu Bostancıoğlu, projenin temel faaliyetleri ve temel yöntem adımları hakkında bilgi verdi. Dr. Burcu Bostancıoğlu, denetimli serbestlik yükümlüsü 12 bireye bilgi teknolojileri ve okur yazarlığı konusunda 168 saatlik; iletişim bilgisi temelli diksiyon ve iletişim alanında da 144 saatlik eğitim verildiğini söyledi.
Projenin web sitesinde denetimli serbestlik yükümlüsü bireylerin sosyal ihtiyaçlarına yönelik bilgi ve iletişim ağı kurulumu gerçekleştirildiğini belirten Bostancıoğlu, projenin daha geniş kitlelere duyurulması ve farkındalık yaratılması amacıyla sosyal medya kampanyası içeriklerinin oluşturulup yönetildiğini ifade etti.
Yükümlü bireylerin istihdamda tercih edilebilir olması için çalıştık
Projenin temel yöntem adımları hakkında da yapılan çalışmaları katılımcılarla paylaşan Bostancıoğlu, öncelikle proje eğitimleri için gerekli fiziksel koşulların oluşturulması, ders programlarının ve eğitmenlerin belirlenmesi konularında çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Denetimli serbestlik yükümlüsü 12 bireyin temel diksiyon, iletişim ve bilgisayarlı ön muhasebe eğitimleriyle vasıflandırılarak yüzde 100 oranında kalifiye ara elemanı konumuna yükseltilmesinin hedeflendiğini kaydeden Bostancıoğlu, “sektörlerin bilişim departmanlarında üstün başarılı personelin denetimli serbestlik yükümlüsü bireylerle buluşma paneli ile yükümlü bireylerin yaşama ve yükselme arzularını yüzde 100 arttırmak, projemizle ilgili olan ve bu konularla ilgili çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları ve iş sahipleri arasında yükümlü bireylerin vasıflı kalifiye elemanlar haline getirilerek istihdamda tercih edilebilirlik potansiyelinin sürekli hale getirilmesi için çalıştık ve de çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
İlk oturumda bağımlılık, ikinci oturumda ise dezavantajlı bireylerin istihdama katılım süreçleri konuşuldu
Dr. Burcu Bostancıoğlu’nun açılış konuşmasının ardından birinci oturuma başlanan panelde, Burcu Bostancıoğlu’nun moderatörlüğünde Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı, Toksiloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü’nden Sosyolog Arş. Gör. Demet Havaçeliği Atlam, Yeşilay İzmir Şube Başkan Yardımcısı ve Türk PDR Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlkay Uysal ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Psikolojik Danışmanı ve Türk PDR Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çokluk, bağımlılığın ne olduğu, bireylerin nasıl bağımlı oldukları, bağımlılık türleri ve evreleri, tedavi süreci, yöntemleri ve kurumların bağımlılık konusunda yaptıkları ve de yapmak istedikleri çalışmalar hakkında önemli bilgiler verdiler.
PERYÖN Ege Şubesi Başkanı Serdar Kalaycıoğlu tarafından moderatörlüğünün yapıldığı ikinci oturumda ise madde bağımlılığı temelli dezavantajlı kişilerin istihdama katılımlarının nasıl sağlanacağı, iş verenlerin bu kişilerin iş hayatında yer almasındaki rolleri ve paylarının ne olduğu, yükümlü bireyler ile iş sahipleri arasında sağlıklı ve doğru bir ilişkinin kurulmasının yöntemleri konularında, İŞKUR Konak Hizmet Müdürü İbrahim Ay, Ege İhracatçı Birlikleri İnsan Kaynakları Müdürü Deniz Çubuklusu ve İzmir Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Burhanettin Kansızoğlu yapılan ve yapılması gereken uygulamaları katılımcılarla paylaştı.
144 saat eğitim verildi
Bir Hayata Dokun Derneği ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti işbirliği ile madde bağımlılığı problemi yaşayan bireylerin bu sorunları sosyal yaşama uyum sağlayarak ve istihdama katılarak çözebilmeleri amacıyla hayata geçirilen “Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve İstihdamı Geliştirme- Bir Umut Ol Projesi”nin kapanış paneli İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleşti.
29 Kasım 2018 - 14:50
YORUMLAR